9 Temmuz 2011

Blogda Son Durum

Şiir Atölyesi için özür diliyorum. "Eşşekler de ağlar"ı online yazmaya düzenlemeye kalkıştım, sürekli başıma bir şey geldi, şiir de kepaze oldu. Biraz kısaltarak kurtaracağım mecburen. İyi bir şiir olacaktı, ama bir şeyle uğrasşırken görenler gelip rahatsız etmekle görevliler sanki:) Olur böyle şeyler. Hemen düzenlemezsen bazan kalıyor öyle. Sizlere defalarca okuttuğum için bağışlayın. düzgün bir biçimde işlendiği zaman şiirle ilgilenen arkadaşlar yazma süreçlerini izleme fırsatı bulabiliyorlar. Artık bir başka bahara.

Bloglarda sayfa düzeni biraz değiştirildi. Biraz eleme yapmaya çalışacağım. Telif olmayanlar daha da azalacak. Bazı yazılara dipnotlar eklenecek. Aşk, Eleştiriler, Yorumbigisi ve Mesneviyi Okumak'ta içerik elden geçirilecek. Yorumbilgisi ve Mesneviyi Okumak dipnotları ile desteklenecek.

Bir şiir kitabının da zamanı geldi. "Eşşekler de Ağlar" da olabilirdi, ama olmayacak, şiiri alıp götüremedim:)

Aşkta ele almam gereken, ilk elde, üç safha var: Karşı tarafa selam, öncelik; Aşkın Kendisine Yönelmesi; sonuncusu insanlığa, hakikate aşka yönelme, kişiliksizlik ya da bireyselliği yitirme anlamında olmayan bir merkezden çekilme, hayata, topluma yönelme faslı. Üçüncüsünü pek ele alamadık. Alabilse idik, küçük bir kitap çıkabilirdi diğer yazıları geliştirerek. Şimdilik bekleyecek.

Yorumbilgisi ve Aşk'a öncelik verilecek. Zaman bulamazsak ana bloga devam.

Vimeodaki uyduruk videolar kalakacak. Haftada bir günden vb videosu yüklemeye çalışacağız, yazmaya zaman bulamadığımız için.

Bazı yazılar tamamlanacak, yaına hazır hale getirilecek.

Mesneviyi Okumayı bilerek bekelttik. yaklaşımımızı biraz olgunlaştırdık sayılır. Biraz daha detaylı ve düzeltilmiş metinlerle karşı karşıya olacaksınız.

Teşekkürler.