22 Haziran 2011

Demokrat Bir CHP Bağımsızlığımızın Garantörü Olabilir!

CHP 12 Eylül döneminin hukukunu aşmalı, parti içi demokrasi çıtasını yükseltmelidir.

Biz yeni yönetimi muğlak dış politikası, vasat profesörleri ya da iki lafı bir araya getiremeyen, gafsız bir konuşma yapamayan kayrılmış temsilcileri yüzünden desteklemiyoruz! Çoğu konuda farklı düşünsek de "meşruiyet" kaygısına cevap verebilen, demokratik temelleri olan politikalar ve kurumlaşma anlayışına onay veriyoruz.

Bir dönemin vesayetçiliğine, buyurgan çevrelerine az çok karşı koymuş olanların sadece bu özelliklerinden dolayı yönetime geri dönmelerine onay vermiyoruz! Demokrasimizi en az vesayetçilik kadar yıpratmış olan aşırı merkeziyetçi, halka ve üyelere güvensiz, bürokratik yönetim tarzının yeniden canlandırılmaya çalışılması kabul edilebilir bir olay değildir!

Bir dönemin tuhaf müdahalelerine karşı koyuşu onaylamamız, tepeden yönetim tarzını onaylamamız anlamına gelmiyordu. Risk alındı, yeniden normalleşme süreçleri işletildi. Eski tarz hükümsüzdür!

Parti içi demokrasiyi işletmek toplum mühendisliğini devre dışı bırakabilecek yegane yoldur! İstemediğimiz politikalar değiştirilebilir, onaylamadığımız politikacılar devre dışı kalabilir demokrasi işliyorsa, rekabetin önü açılabiliyorsa.Yönetimin politik önerilerine tereddütten yola çıkarak demokrasiyi reddetmek, "millî politikacılarla" bağımsız kalınabileceğini düşünmek safdilliktir.

Yönetimin yanlısları olabilir, düzeltilir. Ancak demokrat tavır dogrudur. Muhalefetin doğruları olabilir, ancak, önerdikleri siyaset modeli yanlıştır, savunulamaz!

Yeniden, yeniden, yeniden vurgulayalım: Bizler siyasetin halka emanet edilmesinde yarar görüyoruz, insanımız demokrasimizin, geleceğimizin teminatıdır, bugün öyle değilse yarın öyle olmalıdır! Parti içi muhalefetin insan anlayışı, vatandaşlıktan ve siyasetten anladığı külliyen yanlıştır!

CHP tabanı partisine ve demokrasisine, ülkesinin geleceğine sahip çıkamayacaksa, bunu yapabilecek hiç bir parti veya kurum yoktur!

Bugüne kadar izlenen politikalar halkın insiyatifine imkân tanımadı! Bundan sonra da böyle gitmesine izin vermeyeceğiz, siyasetle ilgilenenlere, ilgileneceklere açıkca bildiriririz!