20 Ocak 2007

Hrant Dink'i Koruyamayanlar mı Bu Ülkeyi Koruyor?


Böylesine ciddi bir tehdit varken korunmadı, korunamadı Hrant Dink. Gazetesinin önünde kurşunlanabildi. Kimler koruyamadı? Bu cinayetin temellerini atanlara, propagandasını yapanlara karşı çıkmayanlar. Kibar kibar susanlar. Yurtseverliği soğuk savaşta ülkemizin altını oymuş kurumların artıklarına bırakanlar. Topraklarımızdaki siyasetin yönlendirilmesini asla bizlere bırakmamış olanlara yalaklık yapanlar.

Şimdi cesaret zamanı. Herkes konuşuyor. Konuşacak. Daha düne kadar adliye girişlerini bloke edenler, hukukun işlemesini engelleyenler de eylemi lanetleyecek. Kendilerince onun bunun adlarını internet sitelerinde yayınlayanlar da. Bu ülkedeki her düşünme, kafa yorma eylemine hainlik, vatan hainliği yaftasıyla saldıranlar da.
Çamur atma kampanyalarından hangi yurtsever payını almadı ki? Hangi öngörülü insan susturulmaya çalışılmadı?

Bu eylem, hem orta vadedeki insiyatifimizi elimizden alabilecek karakterdedir. Hem de bir şantajdır, gerisinin gelebileceğini de göstermektedir. Denetleyemeyeceğimiz bir krizler zinciri acelesi olmayan çevrelerce tetiklenmiştir. Rehin alınıyoruz. Kuşatma devam ediyor!

Bu suikast halklar arasındaki düşmanlıkları körükleyerek beslenenlerin işidir. Ulusların varoluş biçimlerini kültürel temellerinden alıp yönlendirilebilir kin birliklerine taşımak isteyenlerin işidir. İnşayı yıkıp, yıkımı inşa edenlerin müdahalesidir.

Hrant Dink'in söz hakkı, hayat hakkı, adaletle kucaklanma hakkı çiğnenmiştir. Bir vatandaşımız hukuksuz bırakımıştır. Hukuk gereksizdir diyenlerin işidir.

Ülkemizdeki ermeni azınlığın dehşete, korkuya düşmesine izin verilmemeli, nefretin, dehşetin kapıları kapalı tutulmalıdır. vatandaşlarımızı ermeni komşularına sahip çıkmaya, bu eylemi fiilen kınamaya, ermeni esnaftan alışverişe, gazetenin önüne çiçek bırakmaya, taziye ziyaretlerine çağırıyorum!

Eylem, bizi kuşatan eylemler zincirinin bir parçasıdır. Provakatörleri, kin propagandacılarını hareketsiz kılmak zorundayız. Risk almak zorundayız. İşler büyümeden karşı koymak zorundayız.

Ve ülkemizin altını oyan, insiyatifimizi elimizden alan, kendi sorunlarımızı çözemez hale gelmemizi tetikleyen güçleri yargılamak durumundayız! Yargılayamıyorsak, bağımsızlık iddiasında bulunmaya hakkımız yoktur!

Yine, maalesef, hakikatleri açığa çıkarmak, korunmasız aydınların görevidir.

Vatanını seven, insaniyeti seven, barışı seven, bu ülkeyi gümüş tepside sömürgecilere teslim etmek istemeyen herkes kelle koltukta çalışan bu insanlarımıza omuz vermek durumundadır.

Hrant Dink'in yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Bir daha olmamalı.

Bir daha daha zor olmalı cinayet şebekelerine, cinayetle kamuoyu yönlendirenlere, toplum mühendisliği yapanlara!

Ülkemize, demokrasiye, insanî değerlerimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkalım.

Bu ülkede provakasyona cirit attırmayalım!